Sacrul

Incarcat la data: 07 Mai 2014

Autor: daniela nicoleta

Pret: 50 credite

 

Sacrul si omul modern


1.    Ce este sacrul?


Religiile lumii sunt diferite insa asa cum considera si Durkheim „ ele presupun o clasificare a lucrurilor, reale sau ideale, pe care si le reprezinta oamenii, in doua clase opuse, denumite in general prin doi termeni distincți, traducand destul de bine cuvintele profan si sacru” .

Atfel, sacrul a fost studiat si abordat din mai multe perspective: sociologie, antropologie, etnologie, hermeneutica. Studierea sacrului a inceput din perspective etnologica si sociologica, pornind de la notiunile de „mana” si „totem” .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sacrul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CRESTINISMDURKHEIMAsistenta Socialaprofansacrul
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...