Sistemul de asistenta sociala

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2011

Autor: Z Lavinia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Curs - Sistemul de asistenta sociala           

 

1.1 Conceptul de politici sociale:

Termenul de politici sociale se refera la activitatile desfasurate prin intermediul statului (strategii, programe, proiecte, institutii, actiuni, legislatie) care influenteaza bunastarea individului, familiei sau comunitatii intr-o societate.


Evident, politicile sociale europene sunt acelea promovate de catre Uniunea Europeana ca institutie suprastatala, dar si cele promovate de fiecare dintre statele Europei, cel mai adesea numite in literatura de specialitate «state ale bunastarii sociale».

1.2 Conceptul de stat al bunastarii:


Un "stat al bunastarii" este un stat in care puterea este folosita in mod deliberat (prin politica si administratie) in efortul de a modifica jocul fortelor de piata in cel putin trei directii: in primul rand, prin garantarea unui venit minim indivizilor si familiilor, independent de valoarea de piata a muncii sau a proprietatii lor; in al doilea rand, prin limitarea insecuritatii pe calea sprijinirii indivizilor si familiilor pentru a face fata anumitor "contingente sociale" (de exemplu: boala, batranete si somaj) care altfel ar conduce la crize personale sau familiale; si in al treilea rand, garantand tuturor cetatenilor, fara deosebire de status sau clasa, cele mai inalte standarde existente in cadrul unei game acceptate de servicii sociale (Briggs, 1961, p.228).


1.3  Asistenta sociala
Asistenta sociala, componenta a sistemului national de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, comunitatea locala si societatea civila intervin pentru prevenirea si limitarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluziunea sociala a persoanei, familiei si grupurilor.


Asistenta sociala cuprinde prestatiile si serviciile sociale acordate in vederea dezvoltarii capacitatilor individuale sau colective pentru asigurarea  nevoilor sociale, cresterea calitatii vietii si promovarea unei societatii incluzive si coezive.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul de asistenta sociala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Asistenta Socialasistemul
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan