Supervizarea in Asistenta Sociala

Incarcat la data: 03 Decembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 709 kb

De-a lungul anilor au existat mai multe acceptiuni ale termenului ,,supervizare”. in lumea anglo-saxona, de exemplu, cuvantul ,,supervizor” desemneaza atat managerul unei echipe, cat si o persoana venita din afara organizatiei pentru a superviza.

 Literatura de specialitate indica o oarecare ambiguitate in definerea termenului ,,supervizare”. Kadushin (1992), de exemplu, vorbeste despre trei modele diferite de supervizare:
- supervizare educationala, cu scopul ca persoanele supervizate sa ii sporeasca competenta profesionala;
- supervizare metodologica, orientata spre client si avand drept focus modul de a gestiona un caz;
- supervizare administrativa, de la manageri catre membrii echipei.

Majoritatea lucrarilor de specialitate descriu supervizarea drept o activitate care transfera cunostinte, abilitati si atitudini de la o persoana cu experienta catre una cu mai putina experienta. Supervizarea integreaza cunostintele teoretice si practice referitoare Ia un client. De asemenea, supervizarea este un process pedagogic si de evaluare (Naslund, 2004). Gerald Caplan, a afirmat ca procesul de supervizare este un proces de durata, intre un profesionist cu o anumita competenta si unul sau mai multi profesionisti fara acea competenta. Supervizorul are o anumita responsabilitate, iar participarea la sesiunile de supervizare este aproape obligatorie.

Supervizarea este un proces administrativ si educational utilizat in agentiile de asistenta sociala pentru a sprijini asistentii sociali sa-si dezvolte abilitatile si sa asigure servicii de calitate clientilor” (Barker, 1995).
Termenul supervizare este o combinatie a doi termeni latini (super, care inseamna ,,deasupra, pe, peste” si videre, ce inseamna ,,a vedea, a privi”) si a fost construit pentru a denumi o activitate de supraveghere pentru organizarea eficienta a muncii, mai ales a muncii oamenilor mai putin pregatitii, asa cum sunt voluntarii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Supervizarea in Asistenta Sociala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VizaCurs Asistenta socialasuper
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...