Toria rolului social

Incarcat la data: 04 Decembrie 2013

Autor: pirvescu niculina constantina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 129 kb

ROL SOCIAL - orice persoana poseda si isi asuma mai multe roluri sociale, diferite, in functie de varsta pe care o are (copil, tanar, adult, batran), gen, situatie, context; astfel, un copil se comporta diferit daca este la joaca cu prietenii lui sau este cu mama la cumparaturi sau este acasa, la scoala etc.

Reprezinta aspectul dinamic al statutusului social;de ex., abordarea structurala a rolului situeaza mai intai statusul si apoi indatoririle, drepturile asociate pozitiei.

Poate exprima:
- un comportament efectiv,
- o prescriptie normativa, adica acele comportamente pe care le asteapta ceilalti de la subiectul care ocupa o pozitie sociala determinata, un status social.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Toria rolului social". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs rolul socialteoria rolului social
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...