Trafic de persoane

Incarcat la data: 12 Iunie 2011

Autor: atomulesei valentina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 99

Tip fisier: zip

Marime fisier: 830859 kb

1. DELIMITARI CONCEPTUALE.
ISTORICUL, EVOLUTIA SI PERSPECTIVELE FENOMENULUI
MIGRATIONIST. (MIGRATIA FORTEI DE MUNCA)


Migratia este un fenomen ce consta in deplasarea unor multimi de persoane dintr-o arie teritoriala in alta, urmata de schimbarea domiciliului si/sau incadrarea intr-o forma de activitate in zona de sosire.

 

Din punct de vedere sociodemografic, „migratia se refera la deplasarea unei persoane – individual sau in grup – in afara comunitatii sale de rezidenta, in decursul unei perioade de referinta date, pentru a schimba domiciliul stabil si/sau locul de munca. O multime de evenimente de acest tip constituie un fenomen de migratie”.

 

Vazuta numai ca fenomen demografic, „migratia este forma principala a mobilitatii geografice, constand din modificarea definitiva a domiciliului stabil intre doua localitati distincte”, facandu-se, astfel, distinctia intre migratie si nomadism, excursii, turism, deplasari sezoniere, navetism sau miscare pendulatorie3.

 

Migrant este persoana care migreaza. A imigra inseamna a veni dintr-o tara straina pentru a se stabili aici.
Imigrant este persoana care imigreaza.
Apatridul este persoana care nu are cetatenia niciunui stat.

 

A emigra inseamna a pleca din patrie si a se stabili (definitiv sau temporar) in alta tara; a se expatria.
Emigrant este persoana care emigreaza.

 

Calauza este persoana care insoteste grupurile de migranti pentru a le arata drumul.
Gazduitor este persoana care primeste si adaposteste migrantii in schimbul unor sume de bani.

 

Procedura de azil (art.2 al Legii nr.122/200612) reprezinta totalitatea actelor si formalitatilor indeplinite, precum si a activitatilor desfasurate de autoritatile competente, in vederea recunoasterii statutului de refugiat sau, dupa caz, a acordarii protectiei subsidiare.

 

Solicitant sau solicitant de azil (art.2 al Legii nr.122/200613) este cetateanul strain sau apatridul care si-a manifestat vointa de a obtine o forma de protectie in Romania, atat timp cat cererea sa nu a fost solutionata printr-o hotarare irevocabila.

 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Trafic de persoane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: trafic de persoaneforta de muncamigratie
Comentarii

cine are facut un pla de serviciide interventie comuntara , contra cost la asistenta sociala

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan