Interactiunea constelatiilor zodiacale

Incarcat la data: 08 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Stim ca Astrologia este stiinta ritmurilor si a ciclurilor, ca explica legatura subtila dintre influentele exterioare si interioare ajutandu-ne sa intelegem ceea ce se petrece cu noi. Astfel semnele zodiacale simbolizeaza o insumare a tuturor principiilor existentiale, iar influenta lor este de fapt ceea ce suntem noi cu adevarat.Constientizand aceasta ne vom da seama ce trebuie sa corectam pentru ca evolutia noastra sa fie cat mai rapida. Viziunea spirituala asupra astrologiei ne reveleaza ca zodiile reprezinta tipuri de energii care sunt transmise spre noi din intregul Univers, iar planetele sunt relee de transmisie, sunt factori de modulare ai acestor energii spre fiinta umana. Este necesar sa intelegem foarte clar ca este vorba de zodii si nu de constelatiile stelare corespondente. Zodiile reprezinta cele 12 sectoare ale spatiului, ce sunt in analogie cu cele 12 arhetipuri energetice specifice vietii pe aceasta planeta. Constelatiile stelare care se afla in aceste sectoare ale cerului sunt subiective, deoarece datorita miscarii de precesiune a echinoctiilor (a punctului vernal) ele se misca in raport cu viziunea de pe Pamant, cu aproximativ 50 de secunde pe an. Aceste 50 de secunde fac in 72 de ani un grad, iar in 2160 de ani 30 de grade, ceea ce reprezinta un semn zodiacal.

Rezulta astfel ca Pamantul parcurge cele 12 semne zodiacale in 25.920 de ani (2160 x 12), interval cunoscut sub numele de Marele An, Anul Sideral sau Anul Cosmic. Cele 12 semne zodiacale sau 12 luni (a cate 2160 de ani fiecare) sunt cunoscute sub numele de Marile Luni, intervalele de 72 de ani sunt cunoscute sub numele de Marile Zile. in ultimii 2000 de ani Pamantul a parcurs semnul zodiacal al Pestilor, iar acum ne apropiem de intrarea in semnul Varsatorului. De fiecare data cand se traverseaza un nou semn zodiacal, axa planetei se indreapta spre o alta stea polara sau constelatie care indeplineste rolul stelei polare, sau a directiei NORD. Astfel, in ultimii 2000 de ani, steaua polara a fost Polaris din constelatia Carul Mic (sau Ursa Minor), iar cand vom parcurge epoca Varsatorului axa Pamantului se va indrepta spre constelatiile Andromeda si Perseus. Cu 4000 de ani in urma, in Era Berbecului, axa  se va indrepta spre constelatia Carul Mare, iar in urma cu 12.000 de ani, tocmai in timpul scufundarii continentului Atlantida sau al potopului Biblic al lui Noe, axa Pamantului se indrepta spre steaua Vega din constelatia Lyra.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Interactiunea constelatiilor zodiacale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSInteractiuneASTROLOGIE