Geodezie satelitara (notite curs)

Incarcat la data: 24 Septembrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 42

Tip fisier: zip

Marime fisier: 339 kb

1. Subiectul Geodeziei Satelitare
Geodezia (Helmert) – masurarea si cartarea Pamantului, stabilirea cat mai exacta a formei Pamantului. Geodezia Satelitara inglobeaza tehnici de observare si de calcul care permit rezolvarea problemelor geodezice prin utilizarea masuratorilor de la, la si dintre satelitii artificiali, in special cei din apropierea Pamantului.


Principalele probleme ale geodeziei satelitare sunt:
- Determinarea pozitiilor tridimensionale globale, regionale si locale;
- Determinarea campului gravitational terestru si a functiilor liniare;
- Determinarea parametrilor orbitei satelitilor, a coordonatelor lor si studiul diferitelor perturbatii in miscarea satelitilor;
Geodezia satelitara cuprinde intregul ansamblu al aspectelor tehnice cat si tehnologiile menite sa resolve problemele principale ale geodeziei folosind satelitii artificiali.

 

2. Clasificarea si conceptele fundamentale ale Geodeziei Satelitare
 Printre metodele de cercetare in geodezia satelitara se intalnesc metode geometrice si metode dinamice.
- Metoda geometrica: satelitii pot fi folositi ca tinte (observatii simultane, epoci diferite)orbitale inalte vizibile de la distante foarte mari.
- Metoda dinamica: satelitii pot fi considerati senzori la campul gravitational al Pamantului deoarece satelitii sunt in miscare pe orbite, observatiile trebuie sa fie dintr-o perioada limita de timp (observatii nesimultane).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Geodezie satelitara (notite curs)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSGEODEZIEcurs astrologie
Comentarii

Interesant

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan