Modelarea geometrica 3D parametrizata

Incarcat la data: 06 Aprilie 2010

Autor: Nastasa Dan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 247 kb

O trasatura comuna a tuturor pachetelor de programe de proiectare asistata de calculator, care folosesc modelarea parametrizata, este aceea ca lucreaza cu blocuri grafice de constructie. Aceste blocuri grafice de constructie sunt de doua tipuri: cu geometrie implicita (gauri cu sectiune circulara, tesituri, racordari, rotunjiri) si cu geometrie explicita (in acest caz elementul de baza este forma sectiunii).

Construirea modelului geometric al unei piese incepe cu elementul de baza, care este obtinut intotdeauna prin adaugare de material. Dupa realizarea elementului de baza urmeaza adaugarea celorlalte blocuri grafice de constructie, care pot fi de tipul adaugare sau inlaturare de material. Toate acestea din urma vor fi legate direct sau indirect de elementul de baza.

Legaturile dintre blocurile grafice de constructie (relatiile “parinte-copil”) reprezinta un element esential al modeloarelor geometrice parametrizate, prin faptul ca modificarea dimensiunilor sau geometriei unui bloc grafic de constructie conduce la actualizarea automata a blocurilor grafice legate de acesta.

Blocurile de constructie cu geometrie explicita au la baza un profil 2D ce reprezinta forma sectiunii. Cu ajutorul acestui profil, se poate adauga sau inlatura material, printr-o operatie de extrudare, rotire in jurul unei axe sau de maturare a unei curbe date (sweep). Proiectantii cu experienta in domeniul utilizarii modeloarelor geometrice parametrizate recomanda planificarea activitatii de proiectare, si sugereaza parcurgerea urmatorilor pasi:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modelarea geometrica 3D parametrizata". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINGINERIEmodelare matematica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...