Organe de masini - Angrenaje conice

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2011

Autor: Daniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 47 kb

Angrenajele conice au axele rotilor drepte coplanare care se intersecteaza , iar  suprafetele de rostogolire formeaza pereche de conuri tangente care se rostogolesc fara alunecare.


1 Geometrie, clasificare – de la T.M.M.


2 Angrenaje conice cu dinti drepti


3 Angrenaje cilindrice echivalente


    Constructie grafica pentru determinarea parametrilor geometrici ai rotii dintate echivalente, se prezinta in fig. I.    Angrenajul conic este format din  rotile   I.si II.  


    Angrenajul cilindric echivalent are rotile cu razele


rvm 1 si  rvm 2


    Legatura intre elementele rotilor conice si a rotilor cilindrice echivalente se face cu relatiile :


    Specificul calcului de rezistenta la angrenajele conice consta in faptul ca nu se poate determina distanta dintre axe in acest caz , alaturii de modul, se va determina valoarea razei conului de rulare .

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organe de masini - Angrenaje conice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSORGANE DE MASINIagrenaje conice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan