Curs 3 ASCA - Metode de aproximare a FTD a filtrelor

Incarcat la data: 07 Septembrie 2010

Autor: Andrei

Pret: 80 credite

Numar pagini: 37

Tip fisier: zip

Marime fisier: 376 kb

Cerintele care se impun unui filtru se refera adeseori la o anumita valoare a caracteristicii de amplitudine pentru unul sau mai multe domenii de frecventa, respectiv caracteristica de amplitudine sa ramana constanta pe anumite intervale de frecventa si sa opresca complet semnalele care sunt plasate in alte intervale de frecventa. Spre exemplu in cazul caracteristicii reprezentate in Fig.2.1 amplificarea ar trebui sa fie 0 la frecvente joase si la frecvente inalte.

Linia din centru, trasata cu linie punctata, reprezinta caracteristica dorita pentru raspunsul in amplitudine al filtrului iar partea gri reprezinta variatiile permise ale raspunsului in amplitudine al filtrului. Circuitele care sunt realizabile vor genera intotdeauna raspunsuri in amplitudine care nu pot sa aiba variatii bruste si prin urmare nu pot sa urmareasca cu precizie raspunsul in amplitudine liniarizat pe portiuni al unui filtru si reprezentat prin linia punctata.Prin urmare raspunsul filtrului realizabil are variatii netede, continue in interiorul partii gri a graficului.

Ce tipuri de raspunsuri in frecventa pot sa fie utilizate care sa corespunda specificatiilor filtrului - si in acelasi timp- sa fie realizabile, adica sa poata fi construite cu elemente specificate in catalogul de componente ? Raspunsul va depinde de tipul de elemente care sunt permise sa fie utilzate la constructia filtrului. Spre exemplu daca un filtru admite intarzieri simple cu un timp de intarziere obisnuit, admite realizarea cu sumatoare simple si multiplicatoare scalare, acest filtru se poate realiza pe baza unei functii polinomiale trigonometrice dar pe de alta parte va determina o repetare periodica a functiei de amplificare. Daca sunt permise cele specificate mai sus atunci filtrul se poate realiza sub forma de filtru digital FIR sau un filtru comensurabil pentru transmisia pe linie- iar in fapt un asemenea filtru poate sa fie realizat astfel ca raspunsul sau in faza sa fie perfect liniar. Daca un filtru poate sa fie realizat pe baza unei functii trigonometrice rationale, adica prin raportul a doua polinoame trigonometrice, va rezulta in parte o economie de hardware. Pe de alta parte in acest caz faza nu se va mai modifica liniar.

O alta optiune este sa se aleaga o functie polinomiala de ? ca o functie care sa aproximeze raspunsul filtrului. Functiile polinomiale au o comportare dificila la infinit. Apropierea unui polinom de valoarea ? atunci cand ?› ±? este o solutie nedorita. Din acest motiv nu se poate alege o functie de tip polinom.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs 3 ASCA - Metode de aproximare a FTD a filtrelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: METODECursuriAUTOMATICAFILTRE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan