Curs Structuri de masurare si interfatare in sisteme automate

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: necunoscut

Pret: 100 credite

Numar pagini: 91

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2287 kb

Perormantele unui SAD depind de sistemul cu microprocesor (calculatorul) in aceeasi masura ca si de hardware-ul de achizitie. Un procesor mai puternic, memorie mai mare si xcapacitate de stocare mai mare imbunatatesc performantele SAD.

In istoria PC, s-au dezvoltat o serie de magistrale interne. Daca initial, s-a utilizat magistrala ISA ajungand ca astazi sa se utilizeze magistrala PCI au existat cateva magitrale intermediare de mai mica amploare, si anume IBM Microchannel Architecture (MCA), Enhanced Industry Standard Architecture (EISA), Video Electronics Standard Architecture (VESA). Toate arhitecturile au fost create pentru a depasi magistrala ISA in viteza, numar de bit, operare plug-and-play, gestionare de bus. Dar ISA, o magistrala simpla si foarte bine stabilizata a reusit sa isi mentina suprematia pana la aparitia PCI.

Initial a fost o magistrala pe 8 bit, 4.77 MHz potrivita pentru a satisface cerintele unui procesor 8080. in 1984 magistrala a fost dezvoltata pe 16 bit, 8MHz pentru procesoru 80286 utilizat in IBM PC/AT . Accesul DMA si facilitatea Plug-and-Play (PnP) sunt doua caracteristici notabile ale magistralei ISA. DMA permite transferul rapid de la o placa de interfata la memorie fara interventia microprocesorului, iar facilitatea  Plug-and-Play, introdusa mai tarziu in ISA, odata cu Windows 95, permite sistemului de operare sa identifice placile de conexiune cu perifericele plasate in conectorii magistralei cu conditia ca si perifericele, hardware-ul sistem, BIOS, sistemul de operare sa fie compatibile PnP.

Facilitatea PnP permite calculatorului sa sa recunosca automat un periferic nou, intern sau extern,  si sa configureze resursele sistemului (intreruperi, adrese memorie) pentru a opera cu acest dispozitiv.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Structuri de masurare si interfatare in sisteme automate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: automate de comandaaparate de masurare
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...