Estimatoare Stochastice-Filtre

Incarcat la data: 14 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 53

Tip fisier: zip

Marime fisier: 654 kb

Problema filtrarii consta in a determina estimarea variabilelor sistemului atunci cand mediul in care se desfasoara procesul prezinta perturbatii aleatoare. Se va studia aspectul stochastic al notiunii de estimatori dezvoltat in capitolul precedent. Pentru a aborda aceasta problema pot fi utilizate doua puncte de vedere: unul a lui Wiener care utilizeaza descrierea frecventiala si unul al lui Kalman descrierea temporala.

In ambele cazuri, pentru inceput se determina un sistem (filtru), optimal in sensul minimizarii variatiei erorii dintre variabila reala si estimarea sa. Se vor urmari succesiv aceste doua metode dezvoltand, in particular cea de-a doua descrierea care permite studiul direct in cazul unui sistem nestationar multivariabil. in acest cadru se pot in acelasi mod clasa problemele urmatoare de estimare a cantitatii de informatie disponibila. Se considera un sistem pentru care se da un ansamblu de masurari , intre momentele t0 (timpul initial) si t0 (timpul final), pe intrari si iesiri. Se va cauta sa se estimeze valoarea starii x la un moment dat  (care se va nota cu ). in functie de valoarea lui , se disting teri situatii:

-         daca   este vorba de o problema de netezire;

-          daca   este vorba de o problema de filtrare;

-         daca   este vorba de o problema de predictie.

Atunci cand o problema de predictie poate fi redusa la o problema de filtrare printr-o estimare  urmata de o predictie prin utilizarea modelului initializat la xf, nu este aceeasi ca la netezire. De fapt, aceasta ultima problema poate fi rezolvata prin combinarea a doua probleme de filtrare: o filtrare de la t0 la  si o filtrare retrogradata de la tf la . Aceasta aplicatie particulara a filtrajului va fi studiata in a treia parte  acestui capitol, impreuna cu aplicatia filtrului lui Kalman la identificarea parametrilor modelului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Estimatoare Stochastice-Filtre". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAUTOMATICAfiltre active
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan