Microcontrolere

Incarcat la data: 17 Iunie 2013

Autor: rosca gigel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 314

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5775 kb

Privit din exterior, microcontrolerul mid-range produs de Microchip (de care ne vom ocupa in acesta carte) este un circuit integrat ordinar cu 8 pana la 68 de pini avand diferite tipuri ale capsulei.

 

Din punct de vedere al apartenentei la domeniul electronicii analogice sau digitale, este un hibrid continand atat elemente analogice (esantionarememorare, convertoare analogic-digitale, comparatoare, referinte de tensiune) cat si elemente digitale complexe specifice microprocesoarelor si sistemelor de dezvoltare (memorie RAM-volatila, memorie EEPROM-nevolatila, temporizatoare, registrii cu functii variate: Puls With Modulation - modulatie cu largime de puls, Universal Synchronous Asynchronous Receiver Transmiter - transmitator/ receptor universal sicron/ asincron etc.).

Ceea ce deosebeste esential un microcontroler de un circuit integrat analogic sau digital este faptul ca el nu valoreaza aproape nimic atat timp cat nu este programat, mai mult, neprogramat nu functioneaza nici macar oscilatorul acestuia! Programul software ii confera aceluiasi sistem cu microcontroler, puterea de a avea utilitati diferite desi schema hardware ramine aproape neschimbata. Avantajul unui microcontroler flash fata de unul clasic One Time Programable sau cu stergere prin expunere la radiatie ultravioleta, este posibilitatea de a rescrie memoria program a acestuia de cel putin 10000 de ori.

Daca programul nu functioneaza din prima incercare (e miracol daca functioneaza!) avem posibilitatea modificarii acestuia si rescrierea lui in memoria program a microcontrolerului. Inevitabil, editarea si testarea unui program, necesita cunostinte medii de programare si existenta unor dispozitive ajutatoare numite “unelte de dezvoltare”. Acestea sunt: programatorul, editorul, compilatorul, simulatorul, bootloaderul, si eventual emulatorul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Microcontrolere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEmicrocontrolerereferat automatica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan