MS VOL II

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: Panait Silviu Marian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 438

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2416 kb

Din punct de vedere istoric, prima problema de calcul variational este asa numita problema a lui Dido. Legenda mitologica spune ca Dido, sau Didona, printesa a unuia din cetatile vechii Grecii si sora a lui Pygmalion, era maritata cu pontiful Siharbas.


Pygmalion il asasineaza pe pontif si Dido fuge cu fratele sau si cu averea sotului intr-o flotila improvizata. Debarcand pe tarmul african, localnicii ii ofera ca loc de adapost atata pamant cat poate cuprinde cu o piele de taur. Dido taie pielea in fasii inguste pe care le leaga cap la cap si inconjoara cu ele o bucata de teren pe care va construi cetatea Cartaginei, a carei regina devine Dido.


Inca din antichitate, latura matematica a legendei a interesat pe matematicieni: cum trebuie dispus firul alcatuit din fasiile inguste pentru ca el sa inconjoare o portiune de arie maxima?

Textul de mai sus reprezinta un extras din "MS VOL II". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAUTOMATICAmatematici speciale