Sisteme de actionari electrice

Incarcat la data: 24 Februarie 2011

Autor: lityroby

Pret: 80 credite

Numar pagini: 68

Tip fisier: rar

Marime fisier: 4062 kb

Cartea "Actionari electrice reglabile cu masini asincrone" reprezinta o parte a cursului de Actionari electrice si se adreseaza studentilor sectiilor de Electrotehnica si Automatica, dar poate fi utilizata si de catre inginerii si cercetatorii care sunt interesati de conceperea si realizarea sistemelor moderne de reglare ale actionarilor electrice.


Dezvoltarea sistemelor de reglare cu masini de curent alternativ, cu performante ridicate in reglarea cuplului electromagnetic, a inceput din anii 1970 prin lucrarile lui K. Hasse, F. Blaschke si W. Leonhard, bazate pe teoria fazorilor spatiali. O data cu dezvoltarea microprocesoarelor, calculatoarelor si procesoarelor digitale de semnal s-au realizat sisteme de reglare cu orientare dupa camp (control vectorial) deosebit de sofisticate si cu performante ridicate, implementate practic in toate ramurile industriale. Mai tarziu, in jurul anului 1985, I. Takahasi si T. Noguchi realizeaza reglarea  directa a cuplului (Direct Torque Control) iar M Depenbrock autoreglarea directa (Direct Self Control).


In tara noastra, cercetarile in acest domeniu incep cu V. Nedelcu si sunt continuate cu A. Kelemen, M. Imecs, A. Fransua, R. Magureanu, I. Boldea s.a. semnalandu-se astfel preocuparea cercetatorilor nostri de a fi in permanenta in contact cu tendintele avansate din perioadele respective. Numeroasele lucrari stiintifice aparute pe plan mondial au condus la un material bibliografic impresionant.


Lucrarea de fata isi propune sa prezinte intr-o forma succinta si usor accesibila conceptele care stau la baza sistemelor de reglare actuale tinand seama de mijloacele moderne de realizare ale acestora. Pentru a veni in ajutorul celor interesati de aceste sisteme de reglare, s-au pastrat unele concepte si chiar notatii, ceea ce – consideram noi – ii va ajuta pe cei deja familiarizati cu acestea si va inlesni intelegerea celor care acum isi manifesta dorinta de a le cunoaste.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme de actionari electrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEZVOLTAREACurentElectrice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan