Structura si arhitectura calculatoarelor

Incarcat la data: 17 Aprilie 2010

Autor: Orjan Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 225 kb

In exemplele care urmeaza vom considera numai cazul numerelor reprezentate in C2. Metodele de adunare si scadere a numerelor reprezentate in C2 demonstreaza avantajele acestei reprezentari. Aceste operatii se pot efectua ca si in cazul numerelor fara semn.

In cazul numerelor de semne contrare, rezultatul este intotdeauna corect, deoarece nu poate apare depasire de capacitate. Din exemplele prezentate, se poate formula regula generala de adunare a doua numere reprezentate in C2: Se aduna numerele bit cu bit, inclusiv biŃii de semn, care sunt tratati la fel cu bitii de marime si se ignora eventualul transport de la bitul de semn.

Daca rezultatul este mai mare in valoare absoluta decat valoarea maxima care poate fi reprezentata in registru, apare o depasire, deci rezultatul este incorect. La aparitia depasirii, UAL trebuie sa semnaleze acest fapt, astfel incat rezultatul sa nu fie utilizat.

Se observa ca depasirea poate apare indiferent daca exista sau nu transport de la cifra de semn. Pentru detectarea aparitiei depasirii, se poate aplica urmatoarea regula simpla: La adunarea a doua numere de acelasi semn, a aparut o depasire daca si numai daca rezultatul are semn contrar semnului numerelor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Structura si arhitectura calculatoarelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSARHITECTURAAUTOMATICACALCULATOARE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...