Teoria campului electric

Incarcat la data: 30 Ianuarie 2010

Autor: Panait Silviu Marian

Pret: Gratuit

Substanta si campul sunt forme fizice fundamentale, in stansa conexiune, sub care se prezinta materia.

Campul electromagnetic este o forma de existenta a materiei, deosebita de substanta corpurilor si exista in regiunile din spatiu in care se pot exercita asupra corpurilor actiuni ponderomotoare (forte si cupluri) de natura electromagnetica.

Prin actiuni ponderomotoare de natura electromagnetica se inteleg fortele si cuplurile exercitate asupra corpurilor din cauze care nu sunt de natura termica sau mecanica.

Pentru notiunea generala de camp (deci si de camp electromagnetic) se poate da o definitie mai precisa. Prin camp se intelege o forma de existenta a materiei, relativ delimitata de substanta, capabila sa realizeze interactiunea fizica a particulelor de substanta. Campul se poate transforma dintr-o forma in alta, iar campul electromagnetic se poate transforma in substanta, ceea ce se pune in evidenta in cadrul fizicii nucleare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Teoria campului electric". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: camp electric