Traductoare pentru marimi geometrice

Incarcat la data: 11 Februarie 2010

Autor: mart iuliana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 292 kb

Deplasarea  este o marime ce caracterizeaza schimbarile de pozitie ale unui corp sau ale unui punct caracteristic fata de un sistem de referinta.  Distanta  reprezinta separarea spatiala (sau planara) dintre doua puncte. Pozitia reprezinta localizarea  spatiala a unui punct sau a unui corp in raport cu sistemul de referinta.

Proximitatea  reprezinta situarea la o mica distanta a unui corp (punct) fata de un reper fix.  Traiectoria reprezinta deplasarea simultana (liniara sau circulara) a unui punct pe diferite axe in raport cu un sistem de coordonate. Traiectoriile pot fi – plane sau spatiale.   Unitatea de masura pentru deplasarile liniare este metru [m] cu submultiplii: milimetru [mm] sau micronul [?].  Pentru deplasari unghiulare se foloseste gradul sexazecimal [o], cu submultiplii: minutul si secunda.  Uneori, se foloseste radianul [rad]. 

Deplasarile liniare sau unghiulare permit masurarea indirecta a altor marimi a caror variatii se materializeaza prin modificarea pozitiei unui punct (corp sau suprafata) in raport cu un sistem de referinta. De exemplu, deplasarile mici permit masurarea  presiunilor, fortelor, nivelelor, temperaturi etc, deoarece aceste marimi sunt caracterizate prin deplasari mici. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Traductoare pentru marimi geometrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSAUTOMATICAmarimi geometrice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...