Traductoare

Incarcat la data: 04 Martie 2012

Autor: Dandu Andrei

Pret: Gratuit

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 520197 kb

1. Traductoare – Introducere

 

Traductoarele, cunoscute frecvent sub numele de elemente de masura sunt destinate pentru masurarea marimilor conduse  si a unor marimi semnificative pe baza carora se pune in evidenta echilibrul proceselor. Prin intermediul lor, vom obtine informatiile necesare conducerii automate a proceselor in circuit inchis, fiind montate de regula pe bucla de reactie.
       
     

Generalitati, performante, clasificare
   

Traductoarele sunt elemente din structura sistemelor automate care au rolul de a masura valorile parametrului reglat si de a converti acest parametru (marime) intr-o marime fizica ce este compatibila cu marimea de intrare in elementul urmator al sistemului. Traductoarele se compun din elementul sensibil si elementul traductor, conform figurii 3.1.
    

Elementul sensibil efectueaza operatia de masurare propriu-zisa, iar elementul traductor asigura transformarea semnalului intr-un alt semnal, in general electric sau pneumatic, unificat, semnal ce  e preteaza pentru transmiterea la distanta.
   

Performantele traductoarelor pot fi apreciate pe baza urmatoarelor  caracteristici:
   

- Sensibilitatea reprezinta limita raportului dintre variatia infinit mica a marimii de iesire si cea de intrare, cand ultima tinde spre zero, adica:
 

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Traductoare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REACTIEcaracteristicitraductoare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...