Calcul numeric

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 107 kb

Vom considera informatia o notiune primara, profunda, similara notiunii de materie. Informatia poate fi regasita in intregul ciclu material, incepand cu lumea cuantica si microscopica si continuand cu lumea vie si sistemele tehnice. in legatura cu informatia, vom considera urmatoarele probleme: structurarea si reprezentarea; stocarea pe diferite suporturi de informatie; prelucrarea; transmiterea.

In sistemele tehnice, informatia este reprezentata in principal sub forma analogica si sub forma discreta (numerica). in mod corespunzator s au dezvoltat sisteme tehnice de prelucrare a informatiilor, printre care calculatoarele analogice si calculatoarele numerice au un rol important. Desi calculatoarele analogice universale prezentau o serie de avantaje privind viteza de lucru, lucrul in timp real, supletea solutiilor unor probleme prin analogii, calculatoarele numerice au cunoscut o dezvoltare mult mai rapida in ultimii ani inlocuindu-le aproape in totalitate pe cele analogice. Datorita inovatiilor tehnologice si dezvoltarii circuitelor integrate pe scara larga si foarte larga s a eliminat treptat handicapul privind viteza de lucru, precizia de reprezentare si prelucrare  poate fi facuta oricat de mare, iar posibilitatile de structurare, reprezentare, si stocare a informatiilor sunt nelimitate. Desigur ca informatiile sub forma analogica pot fi in continuare prelucrate dupa ce au fost in prealabil convertite in forma numerica, rezultatele fiind supuse unei conversii inverse.

Calculatoarele numerice  se caracterizeaza prin faptul ca asigura reprezentarea, stocarea, prelucrarea si transmiterea informatiilor sub forma discreta, numerica. Astfel, marimi electrice continue, cum ar fi tensiunea sau curentul electric pot fi memorate prin distingerea diferitelor valori ale acestor marimi.
   
CUPRINS:

1.    INTRODUCERE    1-1
1.1    CALCULATOR NUMERIC - SISTEM DE PRELUCRARE A INFORMAtIILOR    1-2
1.2    MODELUL STRUCTURAL AL UNUI CALCULATOR NUMERIC    1-3
1.2.1    Calculator numeric cu sistem de I/E cu transfer programat    1-6
1.2.2    Calculator numeric cu sistem de I/E cu transfer prin acces direct la memorie    1-7
1.2.3    Calculator numeric cu sistem de I/E cu transfer prin canal de I/E    1-7
1.3    MODELUL FUNCtIONAL AL UNUI CALCULATOR NUMERIC    1-8
1.4    UNITatI FUNCtIONALE ALE UNUI CALCULATOR NUMERIC    1-12
1.4.1    Memoria    1-12
1.4.2    Unitatea centrala de prelucrare    1-15
1.4.3    Unitatea de comanda    1-18
1.4.4    Subsistemul de intrare iesire    1-20
1.4.5    Limbaje de programare    1-20
1.5    ELEMENTE DE ARHITECTURa ŞI STRUCTURa ALE UNUI CALCULATOR NUMERIC    1-23
1.5.1    Concepte de baza    1-23
1.5.2    Moduri de adresare    1-25


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Calcul numeric". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCALCULATOAREbaze de datecalcul numeric
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...