Calculatoare numerice: reprezentarea si prelucrarea informatiei

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

In calculatoarele numerice informatia, instructiunile si datele se reprezinta sub forma binara. Pentru a reprezenta informatia in calculatoarele numerice si a o interpreta in anumite contexte trebuie sa avem in vedere urmatoarele aspecte: reprezentarea informatiei numerice (a datelor numerice); reprezentarea informatiei alfanumerice.

3.1.1    Reprezentarea informatiei numerice.
Pentru a reprezenta datele numerice se tine seama de urmatoarele: codul de reprezentare; reprezentarea virgulei; reprezentarea semnului.
   
Din punctul de vedere al codului de reprezentare, in structurile numerice se utilizeaza: reprezentarea in codul binar; reprezentarea in codul Gray; reprezentarea in codul BCD (zecimal codificat binar).

3.1.1.1    Reprezentarea in binar.
Codul binar corespunde reprezentarii binare a informatiei numerice, in care fiecare cifra are o anumita pondere in functie de pozitia pe care o ocupa in reprezentarea numarului (Tabelul 3.1).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Calculatoare numerice: reprezentarea si prelucrarea informatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSbaza de datecalculatoare numericeprelucrarea informatiei
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...