Concepte si problematica

Incarcat la data: 14 Noiembrie 2013

Autor: Adina Sirghi

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 143 kb

In acest moment termenul de baza de date a intrat in limbajul curent fiind folosit uneori si in alte acceptiuni decât cea de provenienta. In acest capitol sunt definite conceptele de baza de date (BD) si sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD) si se face o trecere în revista a elementelor continute în aceste definitii.

Sunt prezentate apoi functiile pe care trebuie sa le asigure un SGBD si categoriile de utilizatori ale unui astfel de sistem. Capitolul se incheie cu prezentarea celor trei nivele de descriere a unei baze de date si a conceptului de independenta date-program.

Baza de date si Sistem de gestiune a bazelor de date Literatura de specialitate contine mai multe definitii pentru conceptele de baza de date si sistem de gestiune a bazelor de date. În continuare sunt prezentate cele din [DeAd82]
pentru valoarea lor descriptiva.

Definitie: O baza de date este un ansamblu structurat de date inregistrat pe suporturi accesibile calculatorului pentru a satisface simultan cerintele mai multori utilizatori intr-un mod selectiv si in timp util.

Definitie: Un sistem de gestiune a bazelor de date este ansamblul de programe care permit utilizatorului sa interactioneze cu o baza de date.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Concepte si problematica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs baze de dateconcepte si problematica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...