Curs Baze de date combinat

Incarcat la data: 10 Septembrie 2010

Autor: Sorin Sorin

Pret: 100 credite

Numar pagini: 410

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2993 kb

Baza de date este un ansamblu structurat de date coerente, fara redondanta inutila, astfel incat acestea pot fi prelucrate eficient de mai multi utilizatori intr-un mod concurent. Baza de date este o colectie de date persistente, care sunt folosite de catre sistemele de aplicatii ale unei anumite „intreprinderi“. Datele din baza de date persista deoarece, dupa ce au fost acceptate de catre sistemul de gestiune pentru introducerea in baza de date, ele pot fi sterse din baza numai printr-o cerere explicita adresata sistemului de gestiune.

Aici, termenul de „intreprindere“ este un cuvant generic, utilizat pentru a desemna orice organizatie independenta, de natura tehnica, comerciala, stiintifica sau de alt tip. intreprinderea poate fi, de exemplu, un spital, o banca, o facultate, o fabrica, un aeroport etc. Fiecare intreprindere are regulile proprii de functionare si contine o multime de date referitoare la modul sau de operare.

Datele din baza de date pot fi atit integrate, cat si partajate. Notiunea de integrat se refera la faptul ca baza de date poate fi considerata ca o unificare a mai multor fisiere, iar prin partajare se intelege ca baza de date poate fi partajata concurent intre diferiti utilizatori. Un sistem de gestiune a bazelor de date (SGBD – Data Base Management System) este un produs software care asigura interactiunea cu o baza de date, permitand definirea, consultarea si actualizarea datelor din baza de date.

Toate cererile de acces la baza de date sunt tratate si controlate de catre SGBD. Organizarea datelor in baze de date constituie o forma de centralizare a acestora. Aceasta implica existenta unui administrator al bazei de date (DBA – Data Base Administrator) care este o persoana sau un grup de persoane ce raspund de ansamblul activitatilor (analiza, proiectare, implementare, exploatare, intretinere etc.) legate de baza de date. Atributiile unui administrator pot fi grupate in patru mari categorii: atributii de proiectare, atributii administrative, atributii operative si atributii de coordonare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Baze de date combinat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINFORMATICAbaze de datecombinatie
Comentarii

parca e ceva bun

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...