Curs Baze de Date. MODELE DE DATE FOLOSITE IN PROIECTAREA BAZELOR DE DATE

Incarcat la data: 12 Mai 2007

Autor: Gabi Dobocan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Clasificarea modelelor de BD:
I. modele de date de nivel inalt
- permit realizarea schemei conceptuale de nivel inalt a bazei de date; nu sunt precizate aspecte legate de implementare. Modelul conceptual este independent de sistemul de gestiune a BD folosit.


II. modele de date specializate - au o corespondenta in sisteme de gestiune deja existente: modelul de date ierarhic, retea, relational, obiect, obiect-relational. Pentru fiecare astfel de model exista sisteme de gestiune particulare.
Trecerea de la I la II se numeste proiectare logica (conceptuala). Stabilirea modelului conceptual reprezinta proiectarea conceptuala a bazei de date. Proiectarea logica produce o schema conceptuala (logica) a bazei de date.


Cel mai utilizat model de tip I este modelul entitate-asociere (E-A).
2.2. Modelul entitate-asociere:
A aparut in 1976, inventat de P. Chen. Notiunile de baza sunt:
-  entitatea;
-  asocierea;
-  (atributele).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Baze de Date. MODELE DE DATE FOLOSITE IN PROIECTAREA BAZELOR DE DATE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSbaze datecurs formator