Curs Descompunerea schemelor de relatie

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: vasile andra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 249 kb

In general, se considera ca descompunerea schemelor de relatie este de dorit atunci cand trebuie rezolvate probleme ca eliminarea redundantelor. Prudenta fata de descompunerea schemelor – determinata de faptul ca in cazul schemelor descompuse, trebuie calculate mai multe jonctiuni decat atunci cand schemele de relatie nu sunt descompuse. Desigur, descompunerea schemelor are unele avantaje.

O problema pe care ne-o punem: daca am descompus o schema de relatie R in ?, in ce mod vom obtine, daca dorim, o relatie r care este valoarea curenta a schemei R? intrebarea se pune, deoarece practic noi realizam relatiile elementare in care se descompune r.

Relatia r se poate obtine relativ simplu (desi nu „ieftin”), daca schema R admite o „jonctiune fara pierderi” in raport cu o multime de dependente functionale F. Vom spune, in acest caz, ca descompunerea este cu „jonctiune fara pierderi”.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Descompunerea schemelor de relatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSbaze de date