Curs informatica - Interogari

Incarcat la data: 02 Noiembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Cea mai simpla forma a instructiunii SELECT este, pentru care datele oferite in urma selectiei nu vor fi ordonate:
SELECT nume_campuri. FROM tabel nume_campuri reprezinta campurile care vor fi regasite. Daca in loc de numele campurilor se pune * atunci se va face cautare dupa toate capurile. Tabel reprezinta numele tabelului in care se face cautarea.


Sortarea datelor regasite
Pentru sortarea datelor regasite in urma filtrarii se va folosi ORDER BY:
SELECT nume_campuri
FROM tabel
ORDER BY nume_campuri DESC/ASC
Aceasta clauza va fi stabilita la sfarsitul instructiunii SELECT. Daca se doreste sortarea dupa mai multe campuri, atunci acestea vor fi aranjate in functie de ordinea care a fost precizata.
Ordinea de aranjare a rezultatelor se va face in functie de cuvantul cheie DESC sau ASC.
SELECT cod_produs, denumire_produs, pret_produs
FROM produs

ORDER BY denumire_produs DESC, pret_produs ASC
Efectul acestei instructiuni va fi: selectarea coloanelor cod_produs, denumire_produs, pret_produs din tabela produs, aranjand datele in ordine descendenta in functie de denumire_produs si in ordine ascendenta dupa pret_produs.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs informatica - Interogari". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs informaticainterogare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...