Curs Microprogramare

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 150 kb

Din punct de vedere structural unitatile de comanda sunt de doua tipuri: conventionale in sensul propus de Von Newmann; microprogramate conform conceptului introdus de M.Wilkes. Conceptul de microprogramare a fost introdus de Maurice Wilkes, de la Universitatea din Cambridge, in anul 1951, ca o alternativa sistematica de proiectare a unitatilor de comanda ale calculatoarelor numerice sau, in general, a procedurilor de control asupra primitivelor functionale ale unui sistem numeric.
   
Microprogramarea poate fi considerata o tehnica de proiectare si implementare a functiilor de control al sistemelor de prelucrare a datelor numerice, ca o secventa de semnale de control ce interpreteaza static sau dinamic functiile de prelucrare a datelor. Semnalele de comanda, necesare la un moment dat pentru controlul primitivelor functionale, sunt organizate intr un cuvant de control, memorat intr o memorie PROM sau RAM. Structura cuvantului de control este influentata de semnificatia atribuita notiunii de microoperatie .
   
Microoperatia ( -O ) este o primitiva a functiilor de prelucrare a datelor, care reprezinta o operatie elementara asupra unei primitive functionale (transfer, actiune de inscriere sau de incrementare, activare pe magistrala, etc. ), ce se desfasoara de obicei intr o perioada de timp (perioada de tact sau de ceas).
   
Microoperatia implica existenta unui operator, care corespunde unei unitati functionale si a operanzilor asupra carora actioneaza. Cuvantul de control este pus in corespondenta cu notiunea de microinstructiune.
   
Microinstructiunea (-I) este un set de microoperatii independente de date, fara conflict de resurse, care se pot executa simultan (pe perioada unei perioade de sincronizare).
    in general, microinstructiunile sunt de doua tipuri:
-    microinstructiuni operationale care controleaza primitivele functionale ale unitatii de executie a sistemului numeric, asigurand fluxul de informatie si actiunile asupra resurselor;
-    microinstructiune de ramificatie (de salt) care inspecteaza starea primitivelor functionale si asigura ramificatia in algoritmul de control, constituind suportul pentru implementarea deciziilor.
    Prin microprogram se intelege o secventa de microinstructiuni ce implementeaza un algoritm care descrie :
-    citirea interpretarea si executia unui set de instructiuni masina;
-    primitive ale sistemului de operare ;
-    primitive ale limbajelor de programare ;
-    etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Microprogramare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSbaze de date
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan