Modelare matematica

Incarcat la data: 18 Mai 2010

Autor: bianca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 65 kb

Un instrument de cunoastere stiintifica a realitatii obiective; are ca scop construirea de reprezentari (modele) care sa permita intelegerea mai buna, profunda, stiintifica a acesteia.

O reprezentarea izomorfa a realitatii care ofera o imagine intuitiva, dar riguroasa in sensul structurii logice, a fenomenului studiat si permite descoperirea unor legaturi si legitati greu de stabilit pe alte cai.

“MODEL”    (1868) Beltrami – in construirea unui model euclidian al  geometriei    

Structura unui model cuprinde: Variabile endogene si exogene; Constante si parametri; Relatii intre variabile si parametri.

MALINVAUD - “Aparitia si generalizarea cuvantului model in stiintele sociale este concomitenta cu cea a unei mai rigori. Logica rationamentului pe modele este astfel fundamentul principal al metodei stiintifice in economie.”  

Clasificarea modelelor economico-matematice:
A. Dupa sfera de reflectare a problematicii economice: modele macroeconomice; modele microeconomice
B. in functie de domeniul de provenienta si conceptie: modele cibernetico-economice; modele econometrice;; modele ale cercetarii operationale; modele din teoria deciziei; modele de simulare; modele fuzzy

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Modelare matematica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSmate-infomodelare matematica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...