Sisteme informationale geografice GIS

Incarcat la data: 13 Decembrie 2010

Autor: Zaharia Cristina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 908 kb

Un Sistem Informational Geografic (GIS / SIG), este o unealta de cartografiere bazata pe computer care analizeaza fenomenul geografic daca exista impreuna cu evenimentele precedate de acesta. Tehnologia GIS integreaza operatii comune cu baze de date, interogari si analiza statistica, cu beneficii unice de vizualizare si analiza geografica oferita de harta.


GIS trebuie privit ca o tehnologie si nu ca un simplu sistem de computer. In general un gis ofera facilitati pentru capturarea, mamagementul, manipularea si analiza datelor, prezentarea rezultatelor in ambele forme: forma grafica si cea de raport. Este un set integrat de unelte hardware si software folosite pentru manipularea si managementul datelor digirale spatiale si datele atribut asociate.


GIS are 4 subsisteme functionale:


a) Subsistemul de introducere a datelor, permite utilizatorului sa captureze, colecteze si sa transforme, datele spatiale si tematice in formate digitale. Datele introduse sunt in general derivate dintr-o combinatie de harti, aerofotograme, imagini de teledetectie, documente, rapoarte.


b) Subsistemul de stocare si recuperare a datelor, organizeaza datele, statiale si atribut, in forme care permit sa fie recuperate repede de utilizator pentru analiza, si permite actualizari rapide si precise ale bazei de date. Aceasta implica utilizarea unui DBMS (sistem de gestiune a bazei de date)


c) Subsistemul de manipulare si analiza a datelor, permite utilizatorului sa defineasca si sa execute proceduri spatiale si de atribut pentru a genera informatii derivate. Acesta este considerat "inima" unui GIS.


d) Subsistemul de output si vizualizare, permite utilizatorului sa genereze afisari grafice, harti, rapoarte tabulare, reprezentand produse informationale derivate.


Functia critica a unui GiS este, prin arhitectura lui, analiza datelor spatiale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme informationale geografice GIS". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Geograficecurs informaticasisteme informationale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...