Sistemul de manipulare a intreruperilor

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 128 kb

Calculatorul numeric trebuie privit ca un sistem deschis care comunica si interactioneaza cu mediul extern in procesul de executie a functiilor logice si de calcul specificate de program. in acelasi timp calculatorul este el insusi un sistem complex a carui stare este formata din compozitia starilor subansamblelor componente, ceea ce implica unele dificultati in actualizarea si mentinerea corecta a starii intregului sistem.
   
Din punctul de vedere al fluxului de control aceste interactiuni pot fi reduse la evenimente care apar si declanseaza alte evenimente (de exemplu evenimentul ce semnaleaza terminarea transferului unui cuvant declanseaza evenimentul ce initiaza transferul cuvantului urmator).
   
Interactiunea dintre evenimente este astfel controlata de unitatea centrala de prelucrare incat sa asigure functionarea determinista a sistemului (pentru aceleasi intrari sa se obtina aceleasi rezultate) indiferent de momentul si ordinea aparitiei acestor evenimente interne sau externe. Aparitia evenimentelor se materializeaza prin schimbarea starii sistemului fizic (de ex: schimbarea starii unor bistabili pentru a memora evenimentul). Mecanismul de control al sistemului trebuie sa sesizeze aparitia acestor evenimente pentru a declansa alte evenimente, specifice algoritmilor de functionare a sistemului. Aparitia unor evenimente interne sau externe poate fi sesizata prin analiza periodica a starii subansamblelor fizice (interactiune in bucla de asteptare). Aceasta solutie are mai multe dezavantaje:
-    ciclul de testare a starii poate fi mare, ceea ce duce la o intarziere a tratarii evenimentelor conducand la afectarea in mod negativ a performantelor sistemului. De exemplu rata de transfer cu echipamentele de I/E poate fi micsorata, din acest motiv, ceea ce conduce la o scadere a productivitatii sistemului;
-    ciclul de testare a starii poate fi mic, ceea ce duce la o scadere a productivitatii sistemului din cauza unui procent mare de ocupare a unitatii centrale de prelucrare cu aceste operatii.
-    solutia nu ofera o rezolvare corecta a aparitiei evenimentelor ce necesita o tratare imediata in cazul sistemelor ce trebuie sa efectueze prelucrari in timp real.
   
Se impune deci dezvoltarea unui mecanism care sa sesizeze aparitia evenimentelor ce solicita atentia unitatii centrale de prelucrare si sa genereze initierea unor actiuni la nivelul unitatii centrale de prelucrare, a unor secvente de program specifice fiecarui eveniment. Acest mecanism va fi denumit in continuare sistem de intreruperi care asigura interfata dintre unitatea centrala de prelucrare si cererile de intrerupere (evenimentele care cer atentia unitatii centrale de prelucrare).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul de manipulare a intreruperilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSbaza de dateconcert sistem
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan