Bazele cinematicii robotilor industriali

Incarcat la data: 04 Ianuarie 2011

Autor: Murgea Crinel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 348 kb

Manipulatoarele si robotii industriali tind sa devina cele mai raspandite si universale mijloace de automatizare complexa a tuturor ramurilor economiei nationale: constructia de masini, industria metalurgica, constructii, agricultura etc. in prezent, manipulatoarele si robotii industriali se folosesc in constructia de masini in deosebi pentru deservirea utilajului tehnologic si realizarea unor operatii ca: sudare, asamblare, vopsire, control, incercare.

Manipulatorul industrial este un dispozitiv de deplasare in spatiu a unor piese prinse intr-o mana mecanica, dispozitiv comandat de operatorul uman sau avand o comanda dupa program. Programul de lucru al manipulatorului este un program rigid, conceput pentru o anumita instalatie, masina-unealta sau utilaj. in figura 1.1 este prezentat un manipulator folosit pentru alimentarea unui strung cu comanda numerica.

Robotul industrial (RI) se defineste ca fiind o masina automata programabila, folosita in procesul productie pentru realizarea unor functii de actionare analoge cu cele realizate de mana omului, pentru deplasarea unor piese sau scule din procesele tehnologice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Bazele cinematicii robotilor industriali". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScinematicaroboti industriali
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...