Ingineria programarii

Incarcat la data: 27 Mai 2010

Autor: Marius

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Stiinta calculatoarelor este un domeniu relativ nou. Primele calculatoare au fost construite la mijlocul anilor 1940 si de atunci au avut loc dezvoltari spectaculoase. In anul 1946 Goldstine si von Neumann apreciau ca1000 de instructiuni reprezinta o limita superioara rezonabila pentru complexitatea problemelor ce pot fi concepute ca rezolvabile cu ajutorul calculatorului.

Dupa ce a prevazut in 1981 ca nici un program pentru calculatoare personale nu va necesita vreodata mai mult de 640 KB de memorie RAM, Bill Gates admite in 1995 ca lucrurile s-au schimbat in ultimele doua decenii.
Urmatoarele exemple ofera o imagine asupra gradului de complexitate la care au ajuns programele in zilele noastre: sistemul de rezervare a biletelor pentru compania aeriana KLM continea, in anul 1992, doua milioane de linii de cod in limbaj de asamblare; sistemul de operare System V versiunea 4.0 (UNIX) a fost obtinut prin compilarea a  3.700.000 linii de cod;  programele scrise pentru naveta spatiala NASA au circa 40 de milioane de linii de cod;  pentru realizarea sistemului de operare IBM OS360 au fost necesari 5000 de ani-om.

Cresterea programelor in dimensiune si complexitate a depasit cu mult progresele facute in domeniul tehnicilor de programare. De aceea, programarea a devenit si a ramas mai mult o arta decat o meserie.
O paralela cu ingineria constructiilor este atractiva. Daca dorim sa construim o cusca pentru caine, putem sa mergem prin gradina, sa cautam lemne si cuie, sa luam un ciocan si sa incepem sa lucram. Avem sanse destul de bune sa reusim, mai ales daca suntem indemanatici. Daca totusi nu reusim, putem incerca a doua zi din nou cu alte lemne si alte cuie. Iar daca cainele nu incape in cusca, putem putem incerca a treia zi din nou cu mai multe lemne.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ingineria programarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCALCULATOAREingineria programarii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...