Biologie celulara si moleculara: Membrana celulara

Incarcat la data: 10 Decembrie 2010

Autor: Elsa Kat

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3465 kb

In organizarea celulei eucariote  intra cateva elemente constitutive de baza: membrana celulara, citoplasma in care se afla organitele celulare ti nucleul. Conceptia actuala privind structura membranara sustine ca toate membranele biologice au aceeati organizare structurala.

Primul model de structura a fost obtinut prin studierea membranei eritrocitului. (Eritrocitele nu contin nuclei ti organite delimitate de membrane). Membrana celulara este structura care delimiteaza ti mentine diferentele dintre citoplasma ti mediul extracelular, prezenta acestei membrane permite controlul interactiunilor dintre celula ti moleculele sau celulele invecinate, acest lucru se realizeaza prin existenta senzorilor proteici membranari fiind o bariera selectiva pentru pasajul moleculelor.

In afara membranei celulare externe (plasmalema) exista ti structuri interne care sunt denumite endoplasme ti care delimiteaza in principal organitele celulare. Membrana celulara impreuna cu glicocalixul (un invelit de natura glicoproteica) ti citoscheletul membranar formeaza invelitul celular.


Tematica C3

Membrana celulara – generalitati, functii ale plasmalemei

Structura moleculara ti macromoleculara a plasmalemei

Lipidele membranare

Proteine

Membrana eritrocitara-model de structura

Glicocalix

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biologie celulara si moleculara: Membrana celulara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CELULARAMEMBRANAcurs biologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...