Briofite (ppt)

Incarcat la data: 14 Aprilie 2013

Autor: Doba Alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1742 kb

Se cunosc aproximativ 23 000 de specii de briofite care includ hepatice si musci. Cei mai mici muschi, care apar dupa ploaie pe pamantul neacoperit de vegetatie, au numai 1 - 2 mm marime si-si desfasoara ciclul de dezvoltare in cateva saptamani. Muschii din turbarii au un rol foarte important fiindca produc aciditatea caracteristica si impiedica dezvoltarea bacteriilor si fungilor favorizand depozitarea carbonului organic.
   
Apa este esentiala pentru briofite in procesul sexual. Nici o briofita nu are xilem si floem, dar multe briofite au celule speciale care conduc apa cu sarurile minerale (numite hidroide) si seva elaborata (numite leptoide).

Talul este lamelar, cu simetrie dorsoventrala, mai mult sau mai putin ramificat dichotomic.

Marchantia polymorpha

  • tal tarator, ramificat mai mult sau mai putin dichotomic.
  • median talul este usor concav si delimitat de o linie (ca o nervura) mai inchisa la culoare.
  • Pe fata superioara a talului se observa figuri in forma de romb, la mijloc cu cate un por. Romburile corespund camerelor aerifere.
  • Pe fata inferioara a talului sunt rizoizi asezati pe doua siruri de o parte si de alta a crestei mediane.
  • in partea superioara a talului se afla tesutul asimilator, constituit din spatii aerifere, numite camere asimilatoare sau aerifere ce contin peri asimilatori
  • Planta se inmulteste prin propagule, care se formeaza in cosulete pe suprafata superioara a talului.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Briofite (ppt)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs biologiebriofite