Ecologie

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2011

Autor: Adelle19

Pret: Gratuit

Numar pagini: 51

Tip fisier: zip

Marime fisier: 377 kb

Curs - Ecologie


CAPITOLUL I
PROBLEME GLOBALE, SOLUTII GENERALE


Prin amplitudinea de manifestare si profunzimea consecintelor lor problemele ecologice, mai precis cele ale protectiei mediului si conservarii naturii au dobandit o dimensiune universala si permanenta.


1. Calitatea aerului
Poluarea aerului, datorita caracterului sau transfrontalier si efectelor la lunga distanta de sursa, a devenit o problema globala în ultimele decenii. Poluarea aerului are numeroase cauze: unele sunt rezultatul activitatilor umane, altele se datoresc unor conditii naturale, de loc si de clima (eruptii vulcanice, emisiile datorate unor procese spontane etc.). O parte din sursele generate de activitatile umane sunt fixe, dar ponderea surselor mobile (în special
vehiculele de diferite tipuri) este în crestere.


Combinarea fizico-chimica a principalilor poluanti are tendinta de a complica efectele nocive si depaseste, în unele zone, capacitatea naturala a atmosferei de a le absolvi, dispersa si neutraliza; în afara de efectele negative asupra oamenilor, poluarea atmosferei influenteaza si starea agriculturii, zootehniei, padurilor, apelor etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ecologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIE