Proteinele plasmatice

Incarcat la data: 02 Decembrie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Determinarea proteinelor plasmatice totale prin metoda refractometrica se bazeaza pe observatia lui Reiss ca indicele de refractie al serului este proportional cu cantitatea de proteine pe care le contine. Prin refractie se intelege schimbarea directiei pe care o sufera o raza de lumina cand traverseaza suprafata de separatie dintre doua medii transparente cu densitati diferite.

Se numeste indice de refractie raportul dintre sinusul unghiului de incidenta al razei fata de verticala si sinusul unghiului de refractie. Indicele de refractie este o constanta fizica caracteristica pentru o substanta data, depinzand de cantitatea, marimea si structura fizica a particulelor dizolvate.

Proteinemia are valori normale cuprinse intre 6-8 g/100 ml ser sanguin. O scadere sub 6 g/dl se numeste hipoproteinemie, iar cresterea peste 8 g/dl se numeste hiperproteinemie.

Hipoproteinemia se poate produce prin: inanitie: stare in care organismul nu primeste o cantitate suficienta de proteine; absorbtie redusa – datorata unor tulburari gastro-intestinale; imbolnaviri ale organelor producatoare, afectiuni hepatice cronice; pierderi excesive de proteine in hemoragii sau albuminurii

Scaderea proteinemiei sub 5,5 g/dl se insoteste de edeme, datorita scaderii presiunii coloidosmotice a sangelui (edeme hipoproteice).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proteinele plasmatice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIECURSPROTEINE