Curs Functii in C

Incarcat la data: 10 Februarie 2010

Autor: victor dumbrava

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 277 kb

Limbajul C a fost conceput ca un limbaj relativ redus, evitandu-se elementele care nu au fost considerate strict necesare sau care ar reduce flexibilitatea s viteza de executie. Prin urmare, limbajul C nu are incorporate facilitati de prelucrare directa a sirurilor de caractere, multimilor, listelor, tablourilor. Din acest motiv, nu exista definit un tip de date pentru tipurile de caractere, folosindu-se pentru siruri tablouri de caractere (char[]) sau pointeri la caracter (char *).

De asemenea, nu sunt prevazute in limbaj facilitati de intrare/iesire (nu exista instructiuni READ sau WRITE), de alocare dinamica de memorie sau metode de acces la fisiere. Pentru aceste operatii, cea mai mare parte a implementarilor de C ofera colectii standard de functii de biblioteca. Aceste functii ofera o varietate de optiuni.
in plus, fiecare programator isi poate construi propria sa biblioteca de functii care sa inbunatateasca sau sa extinda colectia de functii standard ale limbajului.

Functiile sunt un aspect important al programarii, nu doar in limbajul C. Ele permit incapsularea unor rutine in cadrul unor „cutii negre”, astfel ca programatorul care se foloseste de anumite functii trebuie sa cunoasca doar actiunea lor, nu si modul in care sunt implementate. Totodata, functiile permit structurarea programului pe blocuri, separand astfel zonele de cod ce indeplinesc aceleasi actiuni si pentru a  evita  o  astfel  de  repetitie secventa de instructiuni,  aceasta secventa se organizeaza ca o parte distincta si se face un salt la  ea  (apel),  ori de cate ori este nevoie in program de procesul de calcul  respectiv.  Acest  salt  este  cu  revenire  la  instructiunea urmatoare  instructiunii  care a facut saltul si de aceea el difera de salturile realizate prin instructiunea   goto.  Secventa  de instructiuni  organizata  in  acest  fel  are  diferite denumiri in diverse limbaje de programare: subprogram, subrutina, procedura, functie etc.,  onferind o mai mare lizibilitate a codului. In limbajul C realizarea secventei de instructiuni intr-un modul aparte se efectueaza prin functie.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Functii in C". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSINFORMATICAPROGRAMAREfunctii in C
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...