Fisiere in C++

Incarcat la data: 02 Noiembrie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Biblioteca standard a limbajului C++ ofera utilizatorului doua ierarhii de clase pentru operatii de I/E si lucrul cu fisiere. Una are ca radacina clasa streambuf, iar cealalta, clasa ios. La baza se afla conceptul de stream (flux). Prin stream se întelege un flux de date de la sursa catre o destinatie sau consumator.

Clasa streambuf furnizeaza functii generale pentru lucru cu zonele tampon (bufere) si permite tratarea operatiilor de I/E fara a avea în vedere formatari complexe. Din clasa streambuf deriva clasele strstreambuf si filebuf.

Clasa ios are un pointer catre streambuf. Ea are date pentru a gestiona interfata cu streambuf si pentru tratarea erorilor. Din clasa ios deriva clasele istream pentru gestionarea intrarilor si clasa ostream pentru gestionarea iesirilor.

La prelucrarea fisierelor se folosesc obiecte ale clasei filebuf. Sunt folosite urmatoarele clase: ifstream  folosita pentru operatii de intrare (citire)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fisiere in C++". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: C++ BUILDERcurs informaticafisiere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...