Programarea calculatoarelor si limbaje de programare An1Sem1

Incarcat la data: 31 Octombrie 2010

Autor: Alex

Pret: 100 credite

Numar pagini: 116

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2295 kb

Comportamentul uman si gandirea sunt caracterizate de secvente logice. Un individ invata cum sa execute anumite comenzi. De asemenea, invata ce tipuri de comportamente poate astepta de la alti indivizi. La o scara mai larga, matematica lucreaza cu secvente logice de pasi pentru rezolvarea problemelor si demonstrarea teoremelor. La fel, productia de masa nu poate exista fara succesiunile de operatii executate intr-o anumita ordine.

Atunci cand ordonam un proces, il programam. Acest curs se refera la programarea unui aparat: calculatorul. Calculatorul este un dispoztiv programabil care poate pastra, regasi si procesa date. Asa cum un program descrie actiunile care trebuie executate pentru a atinge un scop, un program de calculator descrie pasii pe care trebuie sa ii execute calculatorul pentru a rezolva o problema. In contextul acestui curs, atunci cand vom vorbi de programare ne vom referi la programarea calculatorului.

Un program de calculator este o lista de instructiuni care trebuie urmate de calculator. Un calculator ne permite sa realizam o serie de actiuni intr-un mod mult mai rapid si mai precis decat o putem face fara ajutorul sau. Pentru a il folosi, insa, trebuie sa specificam ce dorim sa facem, dar si in ce ordine. Aceste lucruri le facem prin programare.

1.1 Cum scriem un program?
Pentru a scrie un program trebuie sa parcurgem doua faze:
- rezolvarea problemei
- implementarea.
Faza de rezolvare a problemei
1. Analiza inseamna intelegerea, definirea problemei si a solutiei ce trebuie data;
2. Algoritmul presupune dezvoltarea unei secvente logice de pasi care trebuie urmati pentru rezolvarea problemei;
3. Verificarea este parcurgerea pasilor algoritmului pe mai multe exemple pentru a fi siguri ca rezolva problema pentru toate cazurile.
Faza de implementare
1. Programul reprezinta translatarea algoritmului intr-un limbaj de programare
2. Testarea este etapa in care ne asiguram ca instructiunile din program sunt urmate corect de calculator. in situatia in care constatam ca sunt erori, trebuie sa revedem algoritmul si programul pentru a determina sursa erorilor si pentru a le corecta.

Aceste doua faze de dezvoltare a programului sunt urmate de faza de utilizare a programului care inseamna folosirea acestuia pentru rezolvarea problemelor reale, cele pentru care a fost conceput. Ulterior pot interveni modificari ale programului fie pentru a raspunde noilor cerinte ale utilizatorilor, fie pentru corectarea erorilor care apar in timpul utilizarii si care nu au putut fi gasite in faza de testare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Programarea calculatoarelor si limbaje de programare An1Sem1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs informaticalimbaje de programare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan