Analiza instrumentala

Incarcat la data: 25 Februarie 2011

Autor: Zaharia Luana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 123

Tip fisier: rar

Marime fisier: 453 kb

Analiza instrumentala
Metode instrumentale:
-metode electrice (electrochimice)
-metode optice (spectrometrice)
-metode de separare (cromatografice)

 

Metode electrochimice
 
Metodele electrochimice se bazeaza unei proprietati electrice a unui sistem care se afla incorporat intr-o celula electrochimica.Celula electrochimica reprezinta un sistem format din 2 sau mai multi electrolizi care functioneaza ca traducatori.Cu ajutorul unor astfel de celule pot fi masurati urmatorii parametrii:


-    potentialul electric aplicat celulei (E)
-    intensitatea curentului ce strabate celula (i)
-    cantitatea de electricitate care trece prin celula in unitate de timp (Q)
 Spre deosebire de celelate metode intrumentale,metoda electrochimica reprezinta o serie de avantaje:
-    limite de detectii coborate pe un domeniu larg de concentratii ( )
-    necesita aparatura simpla si ieftina (sisteme de masurare a potentialului, intensitatii si electrolizilor intre care are loc o reactie electrochimica)
-    necesita un consum redus de proba de ordinul microlitrilor.Pot fi analizate in care componentii se afla in concentratii foarte mici,dar si in concentratii mari.
-    semnalul obtinut in celule electrochimice este de natura electrica, spre deosebire de celelalte metode instrumentale,unde semnalul analitic este convertit unui semnal electric cu ajutorul detectorului ( metode spectrometrice)

 

Metodele electrochimice isi gasesc urmatoarele aplicatii in domeniul medical,domeniul biologic si in domeniul alimentar pt controlul alimentatiei.Metodele electrochimice pot efectua masuratori ,,in vivo” cu ajutorul senzorilor electrochimici.


O reactie electrochimica este practic o reactie care se realizeaza cu ajutorul unui electrolid prin aplicarea E (potential) si este diferit de E masurat.


Parametrii care pot fi masurati cu ajutorul unei celule electrochimice sunt E (potentialometrie), i (ampermetrie) si cantitatea de energie consumata (culometrie – Q).


O reactie electrochimica care se desfasoara intr-o celula determina o diminuare a concentratiei speciilor chimice exitente in celula.In acest caz se ia in considerare si transportul de materie care are loc in celula. Totalitatea reactiilor electrochimice si a fenomenelor de transport de materie dintr-o celula electrochimica s.n. proces de electrod.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza instrumentala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEANALIZAInstrumentala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...