Chimie organica - compusi organici

Incarcat la data: 16 Octombrie 2010

Autor: calin madalina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Chimia Organica se ocupa de studiul hidrocarburilor si derivatilor functionali ai acestora, numele ei a fost dat atunci cand compusi au fost impartiti in doua clase: Compusi anorganici – se obtin din substante minerale;  Compusi organici – cei care se obtin din surse vegetale si aminale,dar pot fi obtinuti si din substante anorganice.

Compusi organici au toti in comun un element chimic CARBONUL ; s-a dovedit ulterior ca acesti compusi pot fi sintetizati in laborator , a fost comod sa se pastreze denumirea de compusi organici.
Multi compusi sunt sintetizati din plante sau surse animale,insa un numar mai mare de compusi organici sunt rezultati din laborator.

Din compusi anorganici – carbonati si ceanuri pot fi sintetizati;componenti anorganici sunt sintetizati din alti compusi organici.
Exista doua surse de obtinere a compusilor organici :
-    Petrolul;
-    Carbunele, ambele surse sunt organice in vechea acceptiune,ele s-au obtinut prin transformarea plantelor si animalelor.

In prezent circa 10% din petrol se foloseste pentru a obtine alti compusi organici; iar circa 90% se foloseste ca si combustibil sub diferite fractiuni.
Exista diferite surse alternative de energie : nucleara , solara , geotermala .
Compusi organici pot avea structuri foarte complexe ,iar moleculele pot avea dimensiuni mari unele cu marime nelimitata,iar numarul compusilor organici e mult mai mare decat numarul compusilor tuturor celorlalte elemente.

Aranjamentul carbonilor in structura compusilor e foarte complicat chiar si in molecule mici, de aceea o problema importanta rezolvata de chimia organica e determinarea structuri compusilor organici .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Chimie organica - compusi organici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ORGANICACompusicurs chimie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...