Chimie organica - orbitali

Incarcat la data: 16 Octombrie 2010

Autor: calin madalina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Reguli de ocupare cu electroni a orbitalilor atomic: Un orbital atomic poate fi ocupat cu maxim 2 electroni ce au spin opus – Principiul lui  Pauli; Electronii se repartizeaza mai intai in orbital atomic de energie mai joasa – Principiul lui Hund; Daca orbitalii au aceeasi energie (Px;PyPz) se repartizeaza mai intai cate un electron in fiecare orbital iar distributia celorlalti electroni continua pana se epuizeaza electronii.

Carbonul (C)  Z =6    ? Grupa 4 – Perioada II
Configuratia electronic a C in stare fundamental
Energia
Formarea legaturii covalente.Orbitalo Moleculari
Elementele tind sa aiba configuratia de gaz nobil.O modalitate este de a pune in comun electroni de la 2 atomi si rezulta o legatura covalenta.

Cand doi atomi de h se afla in acelasi spatiu ,atunci cand ajung la o anumita distant nucleul fiecarui atom incepe sa exercite atractie electrostatic asupra nucleului celuilalt atom. Orbitalii “s” ai fiecarui atom incep sa se intrepatrinda astfei incat cei soi orbital “s” se combina si formeaza un orbital molecular de legatura(OML) si unul de antilegatura(OMAL).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Chimie organica - orbitali". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ORGANICAcurs chimie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...