Cinetica chimica

Incarcat la data: 04 Aprilie 2011

Autor: Chrys Nemo

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 348 kb

Reactiile – transformarile - chimice reprezinta rearanjari ale atomilor din molecule ce determina schimbari de structura. Aceste transformari chimice pot fi rapide sau mai lente.


Cinetica chimica este o ramura din chimia fizica ce studiaza:


- viteza de reactie - legea de evolutie in timp a unei reactii (denumita legea vitezei), in anumite conditii experimentale,
- mecanismul de reactie - explicarea modului (amanuntit) de producere a reactiei, adica studiul mecanismului reactiei dar mai ales gasirea etapei determinante de viteza. Aceasta constituie etapa cea mai lenta din intreg lantul format din numeroase reactii elementare a caror rezultat este reactia chimica.


Viteza reactiilor chimice este o marime esentiala a cineticii chimice ce arata cât de repede se realizeaza transformarea reactantilor in produsi de reactie. Majoritatea reactiilor din natura si tehnica sunt procese complexe. Pe baza studiilor cinetice s-a aratat ca aceste reactii se realizeaza prin succesiuni de reactii ireductibile la altele mai simple, denumite reactii sau etape elementare.


Analiza cinetica a unei reactii chimice are drept scop identificarea reactiilor elementare ce au loc intr-un sistem complex de reactii, stabilirea secventelor de etape elementare ce stau la baza reactiilor simple precum si determinarea vitezei cu care acestea se desfasoara. Toate aceste secvente elementare prin care se desfasoara o reactie constituie mecanismul de reactie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cinetica chimica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cinetica chimicareactiitransformari
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan