Curs Acizi si baze

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: oviiuby

Pret: 100 credite

Numar pagini: 81

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2245 kb

Acizii au drept caracter comun faptul ca la disocierea electrolitica pun in libertate hidrogen-ioni. Taria unui acid este functie de numarul si de cantitatea de hidrogen-ioni pusi in libertate. Bazele au drept caracter comun faptul ca la disocierea electrolitica pun in libertate oxidril-ioni.

Taria unei baze ar trebui sa fie, si este intr-adevar, functie de numarul sicantitatea de oxidril-ioni pusi in libertate.
Proprietatile acide sunt datorate prezentei ionului de hidrogen; proprietatile bazice sunt datorate prezentei ionului de oxidril. Se iau pe o dreapta concentratiile descrescande ale ionului de H, in normalitati decadice-normal, decinormal, centinormal, milinormal, decimilinormal etc.

Foarte multe saruri, care din punct de vedere al formulei chimice, sunt neutre, dizolvate in apa au o reactie acida sau alcalina. Solutiile de CuSO4 sau CuCl2 in apa sunt acide la turnesol. Solutiile de acetati, fosfati neutri, NaHCO3 sunt bazice la turnesol.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Acizi si baze". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Bazecurs chimieioniacizi
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan