Curs Aminoacizii

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2010

Autor: Daniel Claudiu Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 890 kb

Proteinele contin un numar de 20 de alfa -aminoacizi, numiti si aminoacizi standard. Cu exceptia prolinei, acestia au o grupare amino si una carboxil legate de atomul de carbon alfa. Aminoacizii se deosebesc intre ei prin structura catenelor lor laterale, numite radicali R.


Exista patru clase de aminoacizi: 1) aminoacizi cu radicali nepolari sau hidrofobi; 2) aminoacizi cu radicali polari neutri (grupari neincarcate); 3) aminoacizi cu radicali incarcati pozitiv si 4) aminoacizi cu radicali incarcati negativ (la pH fiziologic normal de 6,0 - 7,0). In cadrul fiecarei clase, exista variatii mari in ceea ce priveste marimea, forma si proprietatile radicalilor R.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Aminoacizii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIECURSaminoacizi
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan