Curs Carotenoide

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2010

Autor: Daniel Claudiu Adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

1,5 (2 review-uri)

Carotinoidele  sunt pigmenti galbeni, portocalii si rosii prezenti in regnul vegetal si animal. Organismul animal nu le poate sintetiza, ci le asimileaza prin hrana vegetala. S-au izolat 70 de carotinoide din care 50 au structura determinata.


Majoritatea au molecule de 40 atomi de C., sunt lipofile (majoritatea) si se gasesc in:
- flori de arnina, maces, castan, galbenele
- fructe: struguri, lamai
- legume: ardei rosu, morcov (mai putin de 0,1 %)


Carotenoidele se gasesc mai multe la un loc, separarea facandu-se greu. In materiale naturale, ele apar in concentratii mici. Contin in molecula o parte centrala cu 18 atomi de C si 4 grupe CH2. Obtinerea lor se face tinand cont de caracterul lipofil prin extractie cu solventi organici nepolari (benzen, eter de petrol, eter etilic). Rar se utilizeaza metanol, alcool etilic, clorura de metil.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Carotenoide". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIECURS
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan