Curs Chimie anorganica

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2010

Autor: alina

Pret: 100 credite

Numar pagini: 118

Tip fisier: zip

Marime fisier: 422 kb

Universul este format din materie, prezenta sub doua forme: substanta si energie radianta. Materia este in continua transformare. Substanta reprezinta o forma de existenta a materiei cu o compozitie si structura definita. O anumita cantitate dintr-o substanta sub o forma si un volum oarecare, reprezinta un corp realizat din substanta respectiva (de exemplu: daca consideram ca substanta - fierul, un cui reprezinta un corp realizat din fier).Substantele se clasifica in substante pure si amestecuri. Substanta pura are o compozitie determinata, indiferent de modul de obtinere si are proprietati fizice constante (densitate, temperatura de topire, de fierbere, lichefiere etc.), iar prin procedee fizice obisnuite, nu poate fi descompusa in alte substante.In natura, in cele mai multe cazuri, substantele nu sunt pure, ci impure, adica contin si alte substante denumite “impuritati “. Purificarea substantelor impure poate fi realizata prin diferite procedee, functie de starea de agregare: filtrare, decantare, distilare, evaporare, cristalizare.Substantele pure pot fi:


- substante simple, care prin metode chimice nu pot fi descompuse in alte componente - cu caracter de metal ( cupru, sodiu, calciu, fier), cu caracter de nemetal (oxigen, azot, clor, sulf, carbon)) sau cu caracter de metal si nemetal (stibiu, arsen)

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Chimie anorganica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: APA-SUBSTANTAMATERIECHIMIE ANORGANICAcurs chimieenergie eoliana
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan