curs cracare catalitica

Incarcat la data: 02 Ianuarie 2013

Autor: mihai dan

Pret: Gratuit

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 989 kb

Cracarea catalitica este unul din procesele de baza in rafinarii care asigura conversia fractiunilor petroliere grele in benzina cu cifra octanica ridicata si gaze bogate in olefine, necesare industriei petrochimice si va reprezenta probabil inca multa vreme procesul catalitic cu ponderea cea mai mare in prelucrarea titeiului.
               
Evolutia in ansamblu a industriei de prelucrare a petrolului a condus la reevaluare procesului de cracare catalitica sub aspectul largirii bazei de materie prima, maximizarea randamentului si cresterea benzinei, productii mari de gaze C3-C4,conversia rezidiilor satisfacerea noilor restrictii impuse de protectia mediului.
               
Perfectionarile tehnologice ca si elaborare sistemelor catalitice cu performante ridicate au permis cresterea flexibilitatii instalatiilor de cracare catalitica precum si largirea bazei de materii prime, chiar daca aceasta necesita in unele cazuri o etapa de pretatare in vederea indepartarii metalelor si a percursorilor de cocs.
              
Directiile de modificare si perfectionare a tehnologiilor in cracarea catalitica au fost impuse in principal de perfectionarea sistemelor catalitice.
              
Catalizatorul fiind factorul determinant in stabilirea performantelor procesului de cracare,una din directiile principale de dezvoltare a acestuia o constituie studierea si elaborarea de noi tipuri de catalizatori.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "curs cracare catalitica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs chimiecurs cracare catalictica
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...