Curs Disociatia electrolitica

Incarcat la data: 18 Ianuarie 2010

Autor: oviiuby

Pret: 80 credite

Numar pagini: 63

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1560 kb

Cand lamelele A si B raman departate lampa L nu se aprinde, acul galvanometrului G ramane la zero: curentul nu strabate circuitul. Daca se pun in contact lamelele A si B, lampa L se aprinde si lumineaza cu toata intensitatea, iar acul galvanometrului deviaza considerabil, curentul strabate circuitul trecand prin lamelele de platina A si B care sunt bune conducatoare de electricitate. Oricat timp ar trece curentul prin ele lamelele raman neschimbate, nu se altereaza; se zice ca lamelele sunt conductori de ordinul I.

Se numesc conductori de ordinul I acei conductori prin care electricitatea trece, sub forma de transport de electroni, fara alterarea conductorului.

Se toarna apa distilata in vasul prismatic, astfel incat ambele lamele sa fie bine scufundate in lichid, lampa ramane stinsa, acul galvanometrului ramane la zero, curentul nu trece. Ca si aerul, nici apa distilata nu conduce electricitatea, este tot izolatoare, avand de asemenea o constanta dielectrica mare.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Disociatia electrolitica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LAMPAcurs chimie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan