Curs Electrochimie

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2010

Autor: nimeni altul

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1086 kb

Electrochimia se defineste ca fiind chimia fizica a ionilor in solutie si a proceselor care au loc la interfata electrod - electrolit. Electrochimia reprezinta de fapt aplicarea electrostaticii la ioni in sisteme fluide, la suprafete conductibile in contact cu solutii ionice si la reactiile de transfer de sarcina la interfata.

in conformitate cu aceasta definitie electrochimia cuprinde doua domenii mari “Ionica” sau solutii de electroliti si “electrodica” sau cinetica proceselor de electrod. Interpretata mai larg, electrochimia cuprinde electrochimia teoretica, electrochimia inginereasca si in sfarsit bioelectrochimia care este in esenta electrochimia aplicata sistemelor biologice.

Din punct de vedere istoric electrochimia isi are originea in lucrarile profesorului de anatomie Luigi Galvani de la Universitatea din Bologna, care in 1791 a aratat ca, daca se conecteaza cate un fir metalic la nervul si respectiv muschiul piciorului de broasca si apoi aceste fire sunt puse in contact unul cu celalalt, are loc o puternica contractie a muschiului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Electrochimie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIECURSELECTROCHIMIEchimie fizicaioni
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan